Kamp Rehberleri 324 12 Haziran 2023

Yazın Gittiğiniz Kampların Tadını Çıkarmanın 5 Yolu

Gişe

 

Yazın Gittiğiniz Kampların Tadını Çıkarmanın 5 Yolu

Sevdikleriyle birlikte, unutulmaz bir yaz kampı geçirmeyi kim istemez? Sadece birkaç gün bile olsa huzur içinde doğanın sesini dinlemek, yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, belki yüzmek, çocuklar gibi özgürce oyunlar oynamak, akşam kendimize ait bir çadırın, bungalovun ya da karavanın önünde ateş yakıp şarkılar söylemek… Hayali bile kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Eğer bu yönde karar verdiysek, güzel bir yaz kampının tadını çıkarmak için dikkat etmemiz gereken bazı ipuçları var.

 

İlk Adım: Konsepte Karar Vermek

Özellikle büyük şehrin gürültüsünden, karmaşasından birkaç günlüğüne kaçmak isteyenlerimiz, sessiz ve sakin bir kamp hayal eder. Konfor ikinci plandadır. Yeter ki kuş sesinden, rüzgârla şarkı söyleyen yaprakların, otların sesinden başka bir şey olmasın. Akşamları ateşin çevresinde şarkılar söylesek de etrafta rahatsız olacak kimse olmasın. Bir de deniz olsun diyorsak, o zaman sahil kenarında, denizi güzel ama tesis olmayan bir yer aramaya şimdiden başlayabiliriz. Deniz önemsizse işimiz daha da kolaylaşacaktır.Yeşili takip etsek yeter.

 

Kamp İhtiyaç Listesi

Şehirden uzaklaşmışız, çadırımızı kurmuşuz, bir de bakıyoruz ki sinek kovucuyu unutmuşuz? Oysa bu gibi durumlara izin vermemek için oldukça basit bir çözüm yolu var. Listelemek! Evet, ne tür bir kamp yapacağımıza ve nereye gideceğimize karar verdikten sonra ihtiyaç listesi yapmaya başlarsak, hem işimiz kolaylaşır hem de kampa hazırlık sürecini keyifli bir planlamaya dönüştürebiliriz. Defter kalem ya da Excel tablosu kullanmak size kalmış!

 

Kamp Malzemeleri

Gidilecek kampın özelliğine göre yiyecek, içecek, su, uyku tulumu, çadır gibi standart malzemeler zaten temel ihtiyaçlar. Liste hazırlarken asıl önemli olan şeyin, küçük ama yokluğu büyük sorun olacak detaylarda gizli olduğunu unutmamak gerekir. Nedir bunlar? Örneğin sivrisinek kovucu, gece serin olması ihtimaline karşı kalın giysi, böcek ısırmasında kullanılacak merhem, tüm hava koşullarına uyacak sağlam bir ayakkabı, pille çalışan basit bir vantilatör, içecekleri soğuk tutacak buz kabı, yedek pil ve powerbank, kâğıt havlu, peçete, çöp torbası, içinde temel malzemelerin bulunduğu ilkyardım çantasını listeye eklemeyi unutmamak gerekir.

Kamp Severler İçin Vazgeçilmez Olan 7 Ürün blogumuzu da buradan ziyaret edebilirsiniz.

 

Oyunları ve Hobilerimizi Es Geçmeyelim

Yaz kampları, sert kurallar olmadan esnek ve eğlenceli geçirilirse unutulmaz olur. Bunun için yanımıza alacağımız yüz boyaları, renkli saç spreyleri veya şapkalar ile temalı eğlence akşamları düzenleyebiliriz. Ailece veya arkadaşlarla oynanacak kutu oyunları, okey ya da tavla turnuvaları kampımızı coşku ile geçirmek için harika seçenekler olabilir.

Sevdiğimiz bir kitabı ağaca yaslanarak okumak, balık tutmak, çaldığımız bir müzik aleti eşliğinde söylemek, teknolojiden uzaklaşmamıza ve ruhumuzu dinlendirmemize, bu sayede de kampımızı unutulmaz kılmaya katkı sağlar.

 

Kampın Keyfinin Çıkarmanın Sırrı Küçük Detaylarda Gizli

İnsan kendini sadece beş yıldızlı otellerde değil kampta da şımartabilir. Bunun sırrı ise bazı detaylarda gizli. Örneğin yanımızda götüreceğimiz hamak ile rüzgâra karşı salınarak uyuyabilir, ağaçların altında doğayı dinleyerek ruhumuzu dinlendirebiliriz. Çubuğa takıp ateşte kızarttığımız marshmallowlar kampımıza tatlı bir mutluluk eklemez mi? Ya da ateş üzerinde kızartılmış mısıra kim hayır diyebilir? Kamp ateşinin etrafında birbirimize hikâyeler anlatırken, çantamızdan çıkaracağımız sürpriz atıştırmalıklar ortamı neşelendirmez mi? İşte bu yüzden kamp keyfini doyasıya yaşamak için yanımıza gerekli malzemelerin dışında hamak, atıştırmalıklar, kitap ve müzik dinlemek için speaker gibi sevdiğimiz birçok şeyi alabiliriz. Ancak çok fazla ağırlık taşımamak için de planlamayı iyi yapmamız gerek.

Bütün bunları yapmak hiç de zor değil. Eğer bu konuda rehberliğe ihtiyacınız varsa, Gise.com’daki bilgilendirici ve eğlendirici blog yazılarımızı takip etmeye devam edin ve sizler için kamp etkinliklerine katılarak maceraya başlayın. 

 

Email Bültenine Abone Olun

Gise.COM'un kişisel verilerimi kullanarak, kampanya ve genel duyurular ile ilgili iletişim kurmasına izin veriyorum. (Kaydolmanız durumunda kabul etmiş sayılırsınız.)
Benzer Blog Yazıları Tümünü Göster
Sadece Gişe üyelerine sunulan fırsat ve indirimlerden yararlan.

Aradığınız tüm etkinliklere Gişe’den ulaşın.

Gise.com Nedir? Gise.com kamp, festival, konser, etkinlik, otobüs, uçak bileti gibi farklı kategorilerde tüm etkinlik ve seyahat biletlerinizi alabileceğiniz bir online bilet satış platformudur. Farklı kategorilerdeki tüm biletlere farklı farklı sitelere girmeden tek bir yerden alışveriş kolaylığı tanıyan gise.com, hem organizatör hem de katılımcılar için ortak bir alan açmayı misyon edinmiştir. Kültür, sanat, ortak toplumsal yaşam gibi değerleri önceleyen bir yönetim anlayışıyla, doğru biletin doğru yolcu veya katılımcıda olması için kolay ve kaliteli bir bilet hizmeti sunmayı vizyon edinmiştir. Etkinlik bileti ya da seyahat bileti fark etmeksizin tüm biletler gise.com ’da. Gise.com ‘u sosyal medyada takip etmek için yukarıdaki linkleri kullanabilir ya da @gisecomda kullanıcı adıyla bizi arayabilirsiniz. Her türlü destek talebiniz için bize [email protected] adresinden ya da canlı chat alanından ulaşabilirsiniz.

Copyright @ 2024, tüm hakları saklıdır.