Etkinlik Rehberleri 468 12 Haziran 2023

Yaz Mevsiminde Festivale Giderken Ne Giyilir?

Gişe

 

Yaz Mevsiminde Festivale Giderken Ne Giyilir?

Nihayet yağışlı günleri ve soğuk havaları geride bıraktık. Gri bulutlar çekildi ve güneş tüm parlaklığıyla bizi selamlıyor. Dolayısıyla festivaller de başlıyor. Yaz festivalleri genellikle açık havada ve geniş meydanlarda, yeşil alanlarda gerçekleşiyor. Bu nedenle o günün hava durumuna göre bir kıyafet seçmemiz önemli. Ayrıca öğle sıcağındaki etkinliklerle akşam serinliğinde katılacağımız festivalde giyeceğimiz kıyafetler elbetteki aynı değil. Peki yaz festivallerinde ne giyilir? Gelin, seçim yapmanızı kolaylaştıracak ipuçlarına bir bakalım.

 

Festivalde Stilimizi Nasıl Yansıtırız?

Festival esnasında uzun saatler ayakta duracağız, hatta açık hava konserleri gibi etkinliklerde hareket halinde veya dans ediyor olacağız. Bu nedenle rahat ve şık bir tarz seçmek önceliğimiz olmalı. Rahat kıyafetlerin yanı sıra, yazın enerjisine uygun canlı ve rengarenk seçenekleri tercih edebiliriz. Neşeli sloganlara sahip veya çiçekli, geometrik şekil baskılı tişörtler iyi bir seçenektir. Kot pantolon veya şortlar da hem tişörtle uyumlu hem de rahat ve şık görünüme sahip olmamızı sağlar. Özellikle akşam ve gece saatlerindeki etkinliklerde yağmur ihtimaline karşı yanımızda ince yağmurluk da bulundurabiliriz. Gündüz saatlerinde ise stilimizi gözlük ve şapka ile tamamlayabiliriz.

 

Yaz Festivallerinde Elbise Seçimi Nasıl Olmalı?

  • Yaz eğlencelerinin olmazsa olmazı tül ve hafif elbiselerdir. Uçuş uçuş bir elbise ağırlık yapmayarak daha rahat hareket etmemizi ve şık görünmemizi sağlar. Bohem görünüm için kombinimizi uzun askılı çanta ve sandalet ile tamamlayabiliriz. 
  • Tül elbiselerin haricinde mini ve sportif görünümlü sevimli elbiseleri de tercih edebiliriz. Açık renkli bu elbiseleri bez ayakkabı ve büyük şapkalar ile tamamlayarak kendimize farklı ve yazın canlılığına uygun bir stil belirleyebiliriz. 
  • Son yılların modası ise tişört elbiseler. Büyük ve uzun tişörtlerin elbise olarak kullanılması ise yaz etkinliklerine oldukça uygundur. Son zamanların bir diğer modası olan korseler ya da kendimizin kolayca yapabileceği kumaş bir kemer ile herhangi bir bol ve uzun tişörtü harika bir elbiseye dönüştürebiliriz.
  • Örgü elbiseler de yaz sezonuna damgasını vuran bir diğer modanın vazgeçilmezidir. Hem renkli hem sade seçenekleri bulunan örgü elbiseler ile özgür bir duruş sergilerken, tarzımıza zarif bir şıklık da katar. Plajlarda, gece yemeklerinde ve açık hava konserleri ile tiyatrolarda örgü elbiseler sayesinde kendi stilimizi yansıtabiliriz.

 

Festival için Hazırlanırken Hangi Aksesuarları Seçmeliyiz?

  • Konser ve eğlencelerde elimiz kolumuz dolu dolaşmak ve dans etmek oldukça zordur. Çeşitli tarzlarda ve renklerde minik veya orta boy sırt çantalarının moda olduğu son zamanlarda kombinimize uygun bir çantayı stilimize dahil edebiliriz.
  • Gündüz saatlerinde gerçekleştirilen etkinliklerde güneşten korunmak ve kıyafetlerimizi bir aksesuarla tamamlamak için şapkalar oldukça uygundur. Burada önemli olan hem kendimizi güneşin yan etkilerinden korumak hem de stilimizi tamamlamak olmalı. Kot ve tişört kombinimize spor şapka, bohem stilimize büyük hasır şapkaları seçebiliriz.
  • Şapka tercih etmeyi sevmeyenler ve akşam saatlerinde de devam eden eğlencelerde yanında taşımak istemeyenler için bandanalar oldukça kullanışlıdır. Hem sıcaktan koruyan hem de tarzımızı tamamlayan bandanaları bileğimize, boynumuza ya da çantamıza takabiliriz.
  • Güneş gözlükleri şekil ve renk açısından oldukça geniş yelpazeye sahip. Yaz festival tavsiyeleri arasında pastel renkli camları olan gözlükler de ön plana çıkıyor. Bu modellere göz atarak stilimizi tamamlayabiliriz.
  • Botlar artık sadece kış aylarında değil, yaz eğlencelerinde de giyilmeye başlandı. Kısa şort veya eteğin altına giyeceğimiz bir çift bot yaz modasının gözde parçası haline geldi. Bot giymeyi sevmeyenler için de deri ve halat biçimli sandaletler bulunuyor. 

Yaz mevsimi için cıvıl cıvıl renkleri ve şıklığımızı yansıtacak kombinlerimizi planladıysak, artık Gise.com’dan gitmek istediğimiz festivallere bilet alabiliriz!

 

Email Bültenine Abone Olun

Gise.COM'un kişisel verilerimi kullanarak, kampanya ve genel duyurular ile ilgili iletişim kurmasına izin veriyorum. (Kaydolmanız durumunda kabul etmiş sayılırsınız.)
Benzer Blog Yazıları Tümünü Göster
Sadece Gişe üyelerine sunulan fırsat ve indirimlerden yararlan.

Aradığınız tüm etkinliklere Gişe’den ulaşın.

Gise.com Nedir? Gise.com kamp, festival, konser, etkinlik, otobüs, uçak bileti gibi farklı kategorilerde tüm etkinlik ve seyahat biletlerinizi alabileceğiniz bir online bilet satış platformudur. Farklı kategorilerdeki tüm biletlere farklı farklı sitelere girmeden tek bir yerden alışveriş kolaylığı tanıyan gise.com, hem organizatör hem de katılımcılar için ortak bir alan açmayı misyon edinmiştir. Kültür, sanat, ortak toplumsal yaşam gibi değerleri önceleyen bir yönetim anlayışıyla, doğru biletin doğru yolcu veya katılımcıda olması için kolay ve kaliteli bir bilet hizmeti sunmayı vizyon edinmiştir. Etkinlik bileti ya da seyahat bileti fark etmeksizin tüm biletler gise.com ’da. Gise.com ‘u sosyal medyada takip etmek için yukarıdaki linkleri kullanabilir ya da @gisecomda kullanıcı adıyla bizi arayabilirsiniz. Her türlü destek talebiniz için bize [email protected] adresinden ya da canlı chat alanından ulaşabilirsiniz.

Copyright @ 2024, tüm hakları saklıdır.