Kamp Rehberleri 397 12 Haziran 2023

Yaz Mevsiminde Çadır Tatiline Çıkma Rehberi

Gişe

 

Yaz Mevsiminde Çadır Tatiline Çıkma Rehberi

Şehrin gürültüsünden ve kaosundan uzaklaşmak için en ideal tatil seçeneklerinden biri çadır kampı yapmak. Masmavi gökyüzü altında ve yemyeşil ağaçlar arasında kaliteli zaman geçirdikten sonra hayata kaldığımız yerden daha dinç bir şekilde devam ederiz. Yaz mevsiminde çadır tatiline çıkma rehberimizde, beton yığınlarından uzakta doğayla iç içe geçireceğiniz zaman dilimini daha keyifli hale getirmek için size birkaç ipucu vereceğiz. Haydi gelin, rehberimize bir göz atın!

 

Çadır Seçimimiz Nasıl Olmalı?

Yaz kampı ihtiyaç listesinin ilk maddesi elbette çadır. Huzurlu bir kamp süreci geçirmek için de doğru ve kaliteli bir çadır seçmemiz önemli. İşte yaz kampı için çadır alırken dikkat edilmesi gereken hususlar:

  • Çadırlar 3,4 ve 5 mevsimlik olarak ayrılır. 3 mevsim çadırları yaz ve bahar mevsimlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. 4 mevsimlik çadırlar kışın da kullanılabileceğiniz dayanıklıktadır. 5 mevsimlik çadırları ise dağcılıkta aşırı soğuklarda kullanabilirsiniz.
  • Kampa yaz mevsiminde de gidecek olsanız yağmur yağma ihtimalini göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu sebeple çadırın su geçirmez tabana ve dış cepheye sahip olduğundan emin olmalısınız. Çadırın su geçirmezlik oranının 1500 mm civarında olması yeterlidir.
  • Çadırda kalacak kişi sayısına göre büyük bir çadır tercih etmelisiniz.
  • Eşyalarınızın yoğunluğuna göre çadırın cep adetine bakmanız önemlidir.
  • Çadırın havalandırması ve kapı sayısı da dikkat edilmesi gereken hususlardandır.
  • Çadırın içerisinde rahat hareket edebilmeniz açısından yüksek tavanlı bir çadır tercih etmenizi öneririz.

 

Yaz Kampında Çadır Kurulacak Alanı Nasıl Seçeriz?

Kamp çadırı kurmak için öncelikle seçtiğimiz zeminin düz olması çok önemlidir. Çadırın sağlam ve dayanıklı bir şekilde günlerce kalabileceği bir yer tercih etmelisiniz. Ardından taş, çakıl, tahta gibi çadıra hasar verebilecek ve sizi rahatsız edebilecek maddeleri temizlemeniz gerekir. Zemine de bir muşamba serebilirsiniz. Bu hamle çadırınızı nemden korur. 

Çadırınızı göl ya da nehir kenarına kurmak isteyebilirsiniz. Fakat sineklerin bu bölgelerde yoğun olabileceğini unutmamalısınız. Sinek ya da diğer böceklerin kamp çadırınızın içine girmesini önlemek için çadırınızla birlikte perdelik de alabilirsiniz. Çadırınızı kurduğunuz alana yakın yeme, içme ve diğer temel ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz yerler olup olmadığına da kontrol etmeniz gerekebilir.

 

Çadır Kampında Yanımıza Mutlaka Almamız Gerekenler

Yaz mevsiminde kamp yapmayı tercih ettiyseniz ilk olarak sineklerden korunmak için çadıra perdelik alınmalıdır. Bunun yanı sıra sprey şeklinde sinek kovucu da bulundurmanızı öneririz. Herhangi bir yaralanmaya ya da kazaya karşı kullanılşı bir sağlık kiti kendinizi güvende hissetmenize yardımcı olur. Kitin içerisinde yara bandı, merhem, flaster, tentürdiyot gibi acil müdahale için ihtiyacınız olan malzemeler bulunmalıdır. 

Çadır kampınızın her anının keyifli geçmesi için tüm tedbirleri almanızda fayda var. Bu sebeple kamp çantanıza düdük, fener, pil, biber gazı bulundurmanızı tavsiye ederiz. Bir de değişken hava durumuna karşı yanınızda termal battaniye bulundurmanız önemlidir. 

 

Yaz Kampında Neler Yapabiliriz?

Yaz tatilinde huzurun yemyeşil tonlarının arasında yapabileceğiniz pek çok aktivite mevcuttur. Bulunduğunuz alanın uygunluğuna bağlı olarak bisiklet sürebilir ya da trekking yapabilirsiniz. Daha fazla adrenalin dolu bir gün geçirmek isterseniz extreme sporlara başvurabilirsiniz. Akşamları ateşinin etrafında gitar eşliğinde arkadaşlarla minik bir konser de sizi kendinize getirecektir. Hamak kurup kitap okumak da yapılacak etkinlikler arasında yerini alabilir. 

Eğer su kenarına yakın bir bölgedeyseniz; balık tutabilir ve günün menüsünü hazırlayabilirsiniz. Su voleybolu oynayabilir ya da kano yapabilirsiniz. Çadır kampı maceranız için ihtiyacınız olan tüm bilgilere gise.com’da bulabilirsiniz.

 

Email Bültenine Abone Olun

Gise.COM'un kişisel verilerimi kullanarak, kampanya ve genel duyurular ile ilgili iletişim kurmasına izin veriyorum. (Kaydolmanız durumunda kabul etmiş sayılırsınız.)
Benzer Blog Yazıları Tümünü Göster
Sadece Gişe üyelerine sunulan fırsat ve indirimlerden yararlan.

Aradığınız tüm etkinliklere Gişe’den ulaşın.

Gise.com Nedir? Gise.com kamp, festival, konser, etkinlik, otobüs, uçak bileti gibi farklı kategorilerde tüm etkinlik ve seyahat biletlerinizi alabileceğiniz bir online bilet satış platformudur. Farklı kategorilerdeki tüm biletlere farklı farklı sitelere girmeden tek bir yerden alışveriş kolaylığı tanıyan gise.com, hem organizatör hem de katılımcılar için ortak bir alan açmayı misyon edinmiştir. Kültür, sanat, ortak toplumsal yaşam gibi değerleri önceleyen bir yönetim anlayışıyla, doğru biletin doğru yolcu veya katılımcıda olması için kolay ve kaliteli bir bilet hizmeti sunmayı vizyon edinmiştir. Etkinlik bileti ya da seyahat bileti fark etmeksizin tüm biletler gise.com ’da. Gise.com ‘u sosyal medyada takip etmek için yukarıdaki linkleri kullanabilir ya da @gisecomda kullanıcı adıyla bizi arayabilirsiniz. Her türlü destek talebiniz için bize [email protected] adresinden ya da canlı chat alanından ulaşabilirsiniz.

Copyright @ 2024, tüm hakları saklıdır.