Haberler 563 18 Nisan 2023

Türkiye'de Kesinlikle Gidilmesi Gereken 7 Festival

Atakan EKMEKÇİ

Türkiye'de Kesinlikle Gidilmesi Gereken 7 Festival

Pandemiden sonra iyiden iyiye hareketlenen etkinlik takvimi yine en eğlenceli ve renkli festivallerle dolu! Ünlü grupların konserleri, gurme lezzet seçenekleri, heyecanlı yarışmalar, söyleşiler, geçit törenleri… Tüm bunlar ve daha fazlası her yıl düzenlenen festivallerde sizi bekliyor. Peki, ülkemizde kesinlikle gidilmesi gereken festivaller hangileri? Bu yazımızda Türkiye’deki festivalleri inceledik. İşte Türkiye festival rehberi…

1.Bodrum Acı Ot Festivali

Birkaç yıl önce düzenlenmeye başlanan ve gördüğü ilgi üzerine her sene yapılan Bodrum Acı Ot Festivali, Bodrum’un Ortakent ilçesinde gerçekleştirilir. Festivalde birbirinden profesyonel şefler ve aşçılar maharetlerini tek tek gösterir ve ziyaretçiler için eşsiz lezzetler hazırlar. Türkiye festival takvimine hızlı bir giriş yapan bu etkinlik her yıl mart ayında düzenlenir. Festival boyunca yerel üreticilerin organik ürünlerine ulaşabilir, taze meyve sebze alabilir, yöresel halk oyunları gösterilerini izleyebilir ve Bodrum’un yerel kültürünü yakından tanıyabilirsiniz.

2.Sonar+D İstanbul

Dünyaca ünlü Sonar festivalinin İstanbul’daki ayağı olan Sonar+D İstanbul, tüm sektör ve profesyonellerin bir araya gelerek, geleceği nasıl hayal ettiğini inceleyen uluslararası bir etkinliktir. Dijital kültürün tüm alanlarında çalışan kişilerin buluştuğu Sonar+D, Türkiye festival sıralamasında da önlerde yer alır. Müzik, teknoloj ve yaratıcılık odaklı olan ve mart ayında yapılan festival boyunca dünyaca ünlü DJ performanslarını, dijital şovları, panelleri ve canlı etkinlikleri yakından deneyimleme şansı yakalayabilirsiniz.

3.İstanbul Müzik Festivali

50 yılı aşkın süredir düzenlenen ve İstanbul’la özdeşleşen İstanbul Müzik Festivali, şehrin zengin tarihinden ve kültürel mozaiğinden ilham alır. Kentin çok kültürlü ve çok sesli yapısına atfedilen etkinlik, renkli konser performanslarının yanı sıra söyleşiler ve özel projelere de yer verir. İstanbul’un saygın konser salonlarında dünyaca ünlü sanatçıları, orkestraları ve toplulukları haziran ayında düzenlenen festival boyunca canlı izlemek mümkün.

4.Alaçatı Ot Festivali

Türkiye Festival listesinde kendine özel bir yer edinen Alaçatı Ot Festivali, her yıl mart ayında pek çok kişiyi Alaçatı’da buluşturur. 10 yılı aşkın süredir Çeşme’de düzenlenen etkinlik, Ege Bölgesinde yetişen çok sayıda otun misafirlerle buluşmasına aracılık eder. Antik dönemden kalma şifalı otları tanıyabileceğiniz festivalde Ege’nin yüzlerce yıllık yemek kültürünü yakından keşfedebilirsiniz. Ayrıca etkinlikte sayısız workshop, söyleşi, konser ve seminere katılmanız da mümkün.

5.İstanbul Film Festivali

Genellikle nisan ayında düzenlenen ve sinema meraklılarının akınına uğrayan İstanbul Film Festivali, İKSV’nin katkılarıyla gerçekleştirilir. Etkinlik boyunca yerli ve yabancı film gösterimlerinin yanında Oscar adayı filmler, ödüllü yapımlar ve ulusal yarışma filmlerini izleyebilirsiniz. En iyi sinema yapımlarını görmek isteyenler için biçilmiş kaftan olan festivalde çeşitli söyleşi ve yarışmalar da yapılır.

6.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

Türkiye festival takvimi denilince ilk akla gelen etkinliklerden biri de Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali. Sadece Türkiye’den değil, dünyadan da pek çok sinema meraklısının ve ünlü ismin katıldığı etkinlik, uluslararası alandaki önemli festivaller arasında gösterilir. Onlarca başyapıtı bir araya getiren ve ekim ayında yapılan festivalde tam bir sinema şöleni yaşanır. Etkinlik boyunca ülkemizde yetişen genç yönetmenleri desteklemek için de çeşitli projeler gerçekleştirilir.

7.Adana Lezzet Festivali

Farklı mutfak kültürü ile ülkemizin en değerli şehirlerinden olan Adana’da her yıl ekim ayında Adana Lezzet Festivali organize edilir. Şehrin yemek kültürünü ve Adana mutfağını tanıtmak için düzenlenen etkinlikte, başta kebap olmak üzere kentle özdeşleşmiş birçok özgün yemeği tatmak mümkün. Her yıl sayısız ziyaretçi, usta ellerden çıkma gurme lezzetleri deneyimlemek için festivale katılır.

 

Siz de Türkiye festival listesinde başı çeken bu önerileri dikkate alarak yukarıdaki etkinlikler için Gise.com’dan bilet satın alabilir, değişik deneyimler yaşayabilirsiniz. Türkiye’deki en iyi festivaller Gise.com’da!

Email Bültenine Abone Olun

Gise.COM'un kişisel verilerimi kullanarak, kampanya ve genel duyurular ile ilgili iletişim kurmasına izin veriyorum. (Kaydolmanız durumunda kabul etmiş sayılırsınız.)
Benzer Blog Yazıları Tümünü Göster
Sadece Gişe üyelerine sunulan fırsat ve indirimlerden yararlan.

Aradığınız tüm etkinliklere Gişe’den ulaşın.

Gise.com Nedir? Gise.com kamp, festival, konser, etkinlik, otobüs, uçak bileti gibi farklı kategorilerde tüm etkinlik ve seyahat biletlerinizi alabileceğiniz bir online bilet satış platformudur. Farklı kategorilerdeki tüm biletlere farklı farklı sitelere girmeden tek bir yerden alışveriş kolaylığı tanıyan gise.com, hem organizatör hem de katılımcılar için ortak bir alan açmayı misyon edinmiştir. Kültür, sanat, ortak toplumsal yaşam gibi değerleri önceleyen bir yönetim anlayışıyla, doğru biletin doğru yolcu veya katılımcıda olması için kolay ve kaliteli bir bilet hizmeti sunmayı vizyon edinmiştir. Etkinlik bileti ya da seyahat bileti fark etmeksizin tüm biletler gise.com ’da. Gise.com ‘u sosyal medyada takip etmek için yukarıdaki linkleri kullanabilir ya da @gisecomda kullanıcı adıyla bizi arayabilirsiniz. Her türlü destek talebiniz için bize [email protected] adresinden ya da canlı chat alanından ulaşabilirsiniz.

Copyright @ 2024, tüm hakları saklıdır.