Haberler 455 18 Nisan 2023

Sonbahar - Kış Döneminin En Popüler Festivalleri

Atakan EKMEKÇİ

Sonbahar - Kış Döneminin En Popüler Festivalleri

Yaz sezonunun ve tatil telaşının sona ermesiyle birlikte dünyanın pek çok şehrinde sonbahar kış festivalleri de başlamış durumda. Yaz aylarının coşkusunu devam ettirebileceğimiz bu festivaller, renkli ve eğlenceli deneyimlerle dolu. Sonbaharın ılık havası ve kış aylarının romantik atmosferi de buna eklenince yüksek tempolu festivallerde arkadaşlarımızla eğlenmek bambaşka bir hal alır. Peki, dünyaca ünlü sonbahar kış festivalleri nelerdir? Gelin en popüler festival seçeneklerine yakından bakalım.

 

Işık Festivali - Amsterdam

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde her yıl kasım ile ocak ayları arasında düzenlenen Işık Festivali, sonbahar kış festivalleri arayışında olanların gözdesi. Şehrin gri ve kasvetli atmosferinde pek çok uluslararası ışık sanatçısı bir araya gelerek festival boyunca çalışmalarını sergiler. Ünlü mimar ve sanatçıların en özel eserleri şehrin dört bir köşesini rengarenk bir çehreye bürür. Işık oyunlarının arasında göze çarpan heykel ve enstalasyonlar da etkinliğe ayrı bir hava katar.

 

Takayama Festivali - Japonya

Nisan ve ekim olmak üzere yılda iki kez kutlanan Takayama Festivali, ekim döneminde pirinç hasadının olduğu tarihlere denk gelir. Japonya’nın önemli sonbahar kış festivalleri arasında olan etkinlik boyunca ülkede arabalar süslenir, müzisyenler bu arabalarda şarkılar söyler ve halkı selamlar. Ayrıca festivalde yöresel yiyecek ve içecek sunumları, karaoke yarışmaları, sumo güreşleri ve havai fişek gösterileri de yer alır.

 

Bağbozumu Festivali - Bozcaada

Bozcaada’nın en güzel dönemlerinden biri olan eylül ayında gerçekleştirilen Bağbozumu Festivali, hasat edilen üzümlerin at arabası, traktör ve eşeklerle birlikte indirilmesi ve taşınmasıyla başlar. Pek çok yarışma ve konserle süslenen festival, aynı zamanda sonbaharın gelişini kutlamak için de çeşitli etkinliklerle sahne olur. Sayısız sergi ve söyleşiye ev sahipliği yapan Bozcaada, etkinlik boyunca renkli görüntülerle ziyaretçilerine harika bir şölen sunar.

 

Venedik Karnavalı - Venedik

  1. yüzyıldan beri adeta bir gelenek haline gelen Venedik Karnavalı, her yıl yüz binlerce turisti Venedik şehrinde bir araya getirir. Sıra dışı kostümler ve maskeler giyen insanlar, festival boyunca Venedik sokaklarında gezerek göz alıcı bir atmosfer yaratır. Her yıl şubat ayında düzenlenen bu geleneksel festivalde moda, sanat ve yaratıcılığa dair pek çok detaya rastlamak ve eşsiz bir deneyim yaşamak mümkün.

 

Sarıkamış Kış Festivali - Sarıkamış

Kars ilinin Sarıkamış ilçesinde her yıl düzenlenen Sarıkamış Kış Festivali, ülkemizin önde gelen sonbahar kış festivalleri arasında. Kış turizminin önemli rotalarından biri olan Sarıkamış’ta her yıl şubat ayında düzenlenen etkinlik Kars Valiliği’nin katkılarıyla organize edilir. Profesyonel ve amatör sporcuların katıldığı festival, kayak sporlarının yanı sıra çeşitli yarışma ve aktivitelerle ziyaretçilere keyifli anlar yaşatır. Uzaktan kumandalı araba yarışları ve kardan heykel yapma gibi farklı konseptteki yarışmalar katılımcılara farklı bir deneyim vadeder.

 

Binche Karnavalı - Binche

Belçika'nın Binche kentinde düzenlenen Binche Karnavalı, UNESCO tarafından kültürel miras statüsüne layık görülmüş etkinlikler arasında. Geçmişi Pagan dönemine kadar uzanan etkinlik, özel kostümler ve maskeler giyen kişilerin kötü ruhları kovmak için sokaklarda dolaşması ile başlar. Her yıl şubat ayının son haftasında yapılan festivalde ilham dolu anlara şahit olmak mümkün.

 

Siz de dünyanın ve ülkemizin en popüler sonbahar kış festivalleri rotalarını öğrendiğinize göre hemen plan yapmaya başlayabilir, bu festivallere katılarak unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Gise.com olarak sizleri en iyi etkinlik ve festivallerle buluşturmaya devam ediyoruz. Her biri eşsiz anlar ve eğlenceli deneyimler vadeden sonbahar kış festivalleri için tüm detaylar gise.com’da!

Email Bültenine Abone Olun

Gise.COM'un kişisel verilerimi kullanarak, kampanya ve genel duyurular ile ilgili iletişim kurmasına izin veriyorum. (Kaydolmanız durumunda kabul etmiş sayılırsınız.)
Benzer Blog Yazıları Tümünü Göster
Sadece Gişe üyelerine sunulan fırsat ve indirimlerden yararlan.

Aradığınız tüm etkinliklere Gişe’den ulaşın.

Gise.com Nedir? Gise.com kamp, festival, konser, etkinlik, otobüs, uçak bileti gibi farklı kategorilerde tüm etkinlik ve seyahat biletlerinizi alabileceğiniz bir online bilet satış platformudur. Farklı kategorilerdeki tüm biletlere farklı farklı sitelere girmeden tek bir yerden alışveriş kolaylığı tanıyan gise.com, hem organizatör hem de katılımcılar için ortak bir alan açmayı misyon edinmiştir. Kültür, sanat, ortak toplumsal yaşam gibi değerleri önceleyen bir yönetim anlayışıyla, doğru biletin doğru yolcu veya katılımcıda olması için kolay ve kaliteli bir bilet hizmeti sunmayı vizyon edinmiştir. Etkinlik bileti ya da seyahat bileti fark etmeksizin tüm biletler gise.com ’da. Gise.com ‘u sosyal medyada takip etmek için yukarıdaki linkleri kullanabilir ya da @gisecomda kullanıcı adıyla bizi arayabilirsiniz. Her türlü destek talebiniz için bize [email protected] adresinden ya da canlı chat alanından ulaşabilirsiniz.

Copyright @ 2024, tüm hakları saklıdır.