Haberler 382 18 Nisan 2023

Sonbahar'da Türkiye'de Gezilecek En Güzel 5 Şehir

Atakan EKMEKÇİ

Sonbahar'da Türkiye'de Gezilecek En Güzel 5 Şehir

Dört mevsimin doyasıya yaşandığı ülkemizde yılın her dönemi farklı güzelliklere şahit olmak mümkün. Yaprakların yeşilden sarıya döndüğü ve bunaltıcı sıcakların yerini ılık bir havaya bıraktığı sonbahar ise kuşkusuz hepimizin en sevdiği seyahat dönemlerinden. Sonbaharda hepimiz doğa ile baş başa zaman geçirmek ve huzuru sonuna kadar hissedeceğimiz rotaları keşfe çıkmak isteriz. Peki, sonbahar Türkiye gezi turunda hangi şehirler görülmeli? İşte en güzel şehirleriyle ülkemizin sonbahar gezi rehberi…

1.Bolu

Bolu, hem İstanbul hem de Ankara’ya yakın olmasıyla hafta sonu kaçamakları için en çok tercih edilen şehirlerden. Ünlü mutfak kültürü ile öne çıkan şehir, aynı zamanda Mudurnu ilçesine bağlı Abant Gölü’ne de ev sahipliği yapar. Türkiye’nin büyüleyici doğal güzelliklerinden biri olan Abant, şehre 35 km uzaklıkta bulunur ve Bolu ziyaretinde görülmesi gereken yerler arasındadır. Bolu’ya gelmişken Bolu Müzesi, Zafer Kulesi ve Yedigöller Milli Parkı’nı da ziyaret etmenizi öneririz. Bolu’da mutlaka Abant kebabı, Mengen pilavı, Bolu köftesi ve kabaklı gözlemenin tadına bakmayı unutmayın.

 

2.Mardin

Binlerce yıllık zengin bir geçmişe sahip olan Mardin, Mezopotamya’nın en büyülü şehirlerinden biridir. Dicle ve Fırat nehirleriyle çevrili olan kent, farklı inançlara sahip kişilerin hoşgörü çerçevesinde yaşadığı özel bir şehir. Artuklu mimarisine sahip evleri, kiliseleri ve camileri ile etkileyici bir ambiyansı olan Mardin, sonbaharda bambaşka bir havaya bürünür. Şehri ziyaretiniz sırasında Mardin Kalesi, Midyat Saat Kulesi, Mardin Müzesi ve Kayseriye Çarşısı gibi önemli yerleri görmenizi tavsiye ederiz. Mardin seyahatinizde yöresel lezzetlerden olan genadir çorbası, kibbe dolması, soğan kebabı ve çağla yemeğinin tadına bakabilirsiniz.

 

3.Çanakkale

Cumhuriyetimizin kuruluşunda rol almış bir kent olan Çanakkale, antik çağlara kadar uzanan köklü tarihi ile göz kamaştırır. Mutlaka görülmesi gereken şehitlik ve anıtlarıyla öne çıkan şehir, aynı zamanda Truva ve Assos antik kentleri ile de her yıl dünyanın pek çok ülkesinden sayısız ziyaretçiyi kendine çeker. Çanakkale gezinizde; Aynalı Çarşı, Truva Atı, Çanakkale Deniz Müzesi, Çanakkale Şehitler Abidesi gibi noktaları görebilir, dilerseniz şehrin turistik merkezlerinden olan Gökçeada ve Bozcaada’ya da uğrayabilirsiniz. Sonbahar Türkiye gezi turunuz esnasında Çanakkale’nin peynir tatlısı, oğmaç çorbası ve Ezine peynirinin tadına bakabilir, gurme lezzetler eşliğinde gezinizi sonlandırabilirsiniz.

 

4.Rize

Karadeniz Bölgesinin gözde şehirlerinden olan Rize; dik yamaçları, gölleri, yaylaları ve dereleri ile eşsiz doğal güzelliklere ev sahipliği yapar. İlkbahar ve sonbahar aylarında turist akınına uğrayan kent, ülkemizde yeşilin her tonunu görebileceğiniz yegane yerlerden biridir. Rize seyahatinizde; Fırtına Deresi, Pokut Yaylası, Kaçkar Dağları Milli Parkı, Rize Kalesi ve Gito Yaylası gibi yerleri programınıza dahil etmenizi, şehirde muhlama ile Rize kavurması yemenizi tavsiye ederiz.

 

5.Balıkesir

Kaz Dağları’nın tertemiz havasını içinize çekeceğiniz ve sonbaharın tüm güzelliklerine şahit olacağınız Balıkesir, ülkemizin turizm açısından en gelişmiş şehirlerinden biri. Şifalı kaplıcaları ve antik kentleriyle de adından söz ettiren Balıkesir, sonbahar gezi rehberi önerilerinin en ilgi çekici adreslerinden. Şehirde görmeniz gereken yerler arasında Balıkesir Kuvayi Milliye Müzesi, Yeşilli Camii, Kyzikos Antik Kenti ve Manyas Gölü bulunur. Bunun yanında şehrin turistik ilçelerinden Edremit, Erdek, Ayvalık ve Bandırma gibi yerleri de listenize dahil edebilir, buralarda keyifli zaman geçirebilirsiniz. Balıkesir’e gelmişken Ayvalık tostu yiyebilir ve meşhur Ayvalık zeytinyağlarından satın alabilirsiniz.

 

Siz de yukarıdaki sonbahar Türkiye gezi rotalarını inceleyerek seyahat planınızı buna göre organize edebilirsiniz. Türkiye’nin en ünlü etkinlik, festival ve konserleri için avantajlı biletler Gise.com’da sizlerle!

Email Bültenine Abone Olun

Gise.COM'un kişisel verilerimi kullanarak, kampanya ve genel duyurular ile ilgili iletişim kurmasına izin veriyorum. (Kaydolmanız durumunda kabul etmiş sayılırsınız.)
Benzer Blog Yazıları Tümünü Göster
Sadece Gişe üyelerine sunulan fırsat ve indirimlerden yararlan.

Aradığınız tüm etkinliklere Gişe’den ulaşın.

Gise.com Nedir? Gise.com kamp, festival, konser, etkinlik, otobüs, uçak bileti gibi farklı kategorilerde tüm etkinlik ve seyahat biletlerinizi alabileceğiniz bir online bilet satış platformudur. Farklı kategorilerdeki tüm biletlere farklı farklı sitelere girmeden tek bir yerden alışveriş kolaylığı tanıyan gise.com, hem organizatör hem de katılımcılar için ortak bir alan açmayı misyon edinmiştir. Kültür, sanat, ortak toplumsal yaşam gibi değerleri önceleyen bir yönetim anlayışıyla, doğru biletin doğru yolcu veya katılımcıda olması için kolay ve kaliteli bir bilet hizmeti sunmayı vizyon edinmiştir. Etkinlik bileti ya da seyahat bileti fark etmeksizin tüm biletler gise.com ’da. Gise.com ‘u sosyal medyada takip etmek için yukarıdaki linkleri kullanabilir ya da @gisecomda kullanıcı adıyla bizi arayabilirsiniz. Her türlü destek talebiniz için bize [email protected] adresinden ya da canlı chat alanından ulaşabilirsiniz.

Copyright @ 2024, tüm hakları saklıdır.