Haberler 592 18 Nisan 2023

Soğuk Havalarda Konsere Giderken Yanınıza Almanız Gereken 8 Şey

Atakan EKMEKÇİ

Soğuk Havalarda Konsere Giderken Yanınıza Almanız Gereken 8 Şey

Kış mevsiminin sert hava koşulları, konser planlarını aksatabileceği için müzik etkinliklerinin çoğunluğunun ilkbahar ve yaz aylarında yapılıyor olması tesadüf değildir. Ancak bu durum kış aylarında hiç konser yapılmayacağı anlamına gelmez. Yaz konserleri eğlenceli olsa da, kış konserleri tarzımızı ve yaratıcılığımızı tam anlamıyla sergileyebileceğimiz zamanları ifade eder.

Kış mevsimi iyice yaklaşırken, yaklaşan kış konserlerinde ne giyeceğimizi düşünmeye başlamanın zamanı artık geldi. Dışarıda hava ürkütücü olsa da, rahat ve keyifli bir kış konseri geçirmek için yanımıza doğru şeyleri almalıyız. Sizin de bir kış konseri biletiniz varsa yanınıza neler almanız gerektiğini bilmek isteyebilirsiniz.

 

Katmanlı Giysiler

Geceleri bir açık hava konseri için giyinmek zor olabilir. Sevimli ve şık ama aynı zamanda soğukta titrerken bizi dondurmayacak kadar sıcak bir şeylere ihtiyacımız var. Soğuk havalarda açık hava gezisi için giyinmenin en iyi yolu katmanlı giysilerdir. Bu tarz kıyafetler çıkarma veya ekleme yapmamıza olanak tanır. Bu da, çok sıcaklamayacağımız veya çok üşümeyeceğimiz anlamına gelir. Katmanlı parçalar, özellikle gündüzleri sıcak, geceleri daha soğuk olacaksa harikadır. Bu giysiler, yanınızda birden fazla kıyafet taşımak zorunda kalmadan rahat olmanızı sağlar.

 

Termal Kıyafetler

Termal kıyafetler, sıcak havayı ve nemi vücudumuza hapsederek rahat ve kuru kalmamızı sağlar. Doğru materyallerden üretilmiş kıyafet seçimi, gösterinin tadını çıkarabileceğimiz zamanlar yaratır. Kıyafetlerimizin kumaş seçiminde pamuk yerine yün, ipek, kaz tüyü gibi kumaşları ve dolguları tercih etmeye özen göstermeliyiz. Bu materyaller vücudumuzu sıcak tutarken nefes almamıza ve özgürce hareket etmemize izin veren doğru seçimlerdir.

 

Islanmayı Önleyici Parçalar

Soğuk havalarda dışarıda beklerken yağmur yağması muhtemeldir. Çantamızda küçük ve katlanabilir bir şemsiye bulundurmak bizi konser sırasında koruyabilir. Yağmurluklar, lastik botlar ve çizmeler, suya dayanıklı malzemeleri ile ıslanmamızı engeller. Ayrıca çarpıcı renkleri ve farklı dokusu bizi sıkıcı görünmekten kurtarır. Bu aşamada su geçirmez ceketler, şemsiyeler ıslanmamızı önleyebilir.

 

Üşümeyi Önleyici Kış Aksesuarları

Islanmanın yanı sıra üşümek de konser sırasında tüm keyfimizin kaçmasına neden olabilir. Hassas bazı bölgeler ekstra korumaya ihtiyaç duyar. Ellerimiz için yanımıza alacağımız bir çift eldiven, başımız için bere ve boynumuz için bir atkı bu konuda bize çok yardımcı olabilir. Eşarplar, şapkalar ve daha fazlası soğuk kış konserlerinde eğlencemize devam etmemiz için önemli bir rol oynar.

 

Sıcak Tutan Ayakkabılar

Ayaklarımız çabuk üşür. Eğer ayaklarımız üşümeye başladıysa üzerimizde kaç katman olduğunun hiçbir önemi yoktur. Ayrıca konserlerde çok fazla ayakta kalmamız gerekebilir. Bu da hareketsiz kalan ayaklarımızın daha fazla üşümesine sebep olur. Ayaklarımızı korumak için kalın çoraplar, su geçirmez sıcak çizmeler, içi polarlı ve askeri botlar idealdir. Soğuk kış konserlerinde rahat etmek ve sıcak kalmak için havanın nasıl olacağına önceden bakmalı ve koşullara uygun bir ayakkabı seçmeliyiz.

 

Hafif Bir Sırt ya da Omuz Çantası

Islanmaya karşı korumalı, iyi bir sırt ya da çapraz omuz çantası seçimi önemlidir. Bu çanta, rahat, hafif olmalı ve tüm temel ihtiyaçlarımızı kompakt bir şekilde içine alabilmelidir. Eşyalarımızı düzenli bir şekilde bölümlere ayırmak ve saklamak için birden fazla cebe sahip çantalar bulmalıyız. Ama çantamızı çok ağır hale getirmemeye de özen göstermeliyiz. Çünkü ağır bir çanta konserde eğlenmemize ve rahat hareket etmemize engel olabilir.

 

Su Şişesi ve Termos

Bir su şişesi ve bir termos kış konserlerinin vazgeçilmezidir. Konser sırasında etrafta bir şey bulamama ihtimaline karşın su veya sıcak bir şeyler taşımak çok önemlidir. Bir termos içinde ılık su, çay veya kahve taşımak, bizi hem soğuktan korur hem de rahatlamamızı sağlar.

 

Koruyucu Kulaklıklar

Sevimli görünüme sahip yumuşak kulaklıklar kış konserlerinde kulakları korumak için idealdir. Bu aksesuar, kulakları soğuğa, rüzgâra ve fazla gürültüye karşı koruyabilir. Küçük ve hafif olan bu ürünlerin taşıması da son derece kolaydır. Yumuşak yapısı, kulakların rahat ve sıcak kalmasını sağlar. Bu arada peluş kulaklıkları sevmeyenler kulakları kapatan polar kafa bantları da tercih edebilirler

 

Kış konserlerinde konserin kapalı mı yoksa açık bir mekânda mı yapılacağı önem taşır. Yanımıza almamız gerekenler de bu faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kış konserleri harika bir deneyimdir. Bu nedenle havanın sizi engellemesine izin vermeyin, harika kış konseri etkinliklerini incelemek için Gise.com’u ziyaret etmeyi unutmayın!

Email Bültenine Abone Olun

Gise.COM'un kişisel verilerimi kullanarak, kampanya ve genel duyurular ile ilgili iletişim kurmasına izin veriyorum. (Kaydolmanız durumunda kabul etmiş sayılırsınız.)
Benzer Blog Yazıları Tümünü Göster
Sadece Gişe üyelerine sunulan fırsat ve indirimlerden yararlan.

Aradığınız tüm etkinliklere Gişe’den ulaşın.

Gise.com Nedir? Gise.com kamp, festival, konser, etkinlik, otobüs, uçak bileti gibi farklı kategorilerde tüm etkinlik ve seyahat biletlerinizi alabileceğiniz bir online bilet satış platformudur. Farklı kategorilerdeki tüm biletlere farklı farklı sitelere girmeden tek bir yerden alışveriş kolaylığı tanıyan gise.com, hem organizatör hem de katılımcılar için ortak bir alan açmayı misyon edinmiştir. Kültür, sanat, ortak toplumsal yaşam gibi değerleri önceleyen bir yönetim anlayışıyla, doğru biletin doğru yolcu veya katılımcıda olması için kolay ve kaliteli bir bilet hizmeti sunmayı vizyon edinmiştir. Etkinlik bileti ya da seyahat bileti fark etmeksizin tüm biletler gise.com ’da. Gise.com ‘u sosyal medyada takip etmek için yukarıdaki linkleri kullanabilir ya da @gisecomda kullanıcı adıyla bizi arayabilirsiniz. Her türlü destek talebiniz için bize [email protected] adresinden ya da canlı chat alanından ulaşabilirsiniz.

Copyright @ 2024, tüm hakları saklıdır.