Haberler 310 18 Nisan 2023

Kocaeli Kamp Alanları

Atakan EKMEKÇİ

Kocaeli Kamp Alanları

İstanbul’a yakın kamp alanlarının yoğun olduğu Kocaeli, yaylaları ve kumsallarıyla harika seçeneklere sahip. Kocaeli kamp alanları hafta sonu İstanbul ve diğer yakın şehirlerden onlarca doğa sever misafirlerini ağırlar. Ücretli ve ücretsiz kamp alanlarında ister kendi çadırınız ile kamp yapın ister sizin için hazırlanan çadırlardan kiralayarak doğada olmanın keyfini çıkarın.

1- Çalköy- Kandıra Patagonya World Camprail

İlk defa kamp deneyimlemek isteyenler için Kandıra Seyrek plajında yer alan bu alan oldukça ideal. Sürekli temiz olan tuvalet ve duş kabinleri konforlu bir kamp deneyimi yaşatır. Kocaeli kamp alanları içinde yeşil ve mavinin iç içe olduğu Patagonya World Camprail ile ister doğanın ister denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Trekking sevenler için de keyifli bir parkuru olan bu alana giriş makul bir ücret dahilindedir. Kamp alanı dışında yer alan otopark ile araçların kamp alanını kalabalıklaştırmasının da önüne geçilmiştir. İstanbul’a 3 saat mesafedeki bu kamp alanına ulaşım da oldukça kolaydır.

2- İnönü Yaylası Kamp Alanı

Kocaeli kamp alanları arasında en bilinen, sevilen ve bizim de tavsiye ettiğimiz konumlardan biri İnönü Yaylası’dır. Doğayı hissetmek isteyenler için yeşilin bol olduğu dinlendirici bir seçim olabilir. Özellikle sıcak yaz günlerinde serin bir kamp deneyimi yaşamak isterseniz İnönü yaylasını öneririz. Özel aracınız ile gidebileceğiniz bu alana toplu taşıma ile ulaşım bulunmuyor. Kocaeli kamp alanları arasında oldukça popüler olan İnönü Yaylası, geniş yürüyüş parkurları ile doğada yürüyüş yapmayı sevenlerin tercihleri arasında yer alabilir.

3- Ormanya Kamp Alanı

Ormanya, Kocaeli kamp alanları içinde dolu dolu, eğlenceli bir kamp arayanlar için uygun bir tercih. İçerisinde rahat bir kamp deneyimi yaşamak için tuvalet, elektrik, restoran, çay bahçesi, güvenlik mevcut. Maşukiye’de yer alan Ormanya’da trekking yapabilir, hobbit evlerinde fotoğraf çekebilir, kuş gözlem evinde kuşları seyredebilir ya da botanik bahçesini görebilirsiniz. Alageyik, ceylan gibi hayvanları da görebileceğiniz bu kamp alanına toplu taşıma ile ulaşmak da mümkün. Hobbit evlerini görmek isteyen ziyaretçiler nedeniyle özellikle haftasonu kalabalık olabilir.

4- Bağırganlı Plajı Kamp Alanı

Kampı kumsalda ve yüzerek geçirmek isteyenler için Kocaeli kamp alanları arasında Bağırganlı Plajı en çok beğenilen kamp alanlarından biridir. Su aktiviteleri ile keyifli bir kamp deneyimlemek isteyenler için uygun olan bu alana toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz. Yakınında yiyecek ve içecek bulabileceğiniz market, restoran da mevcut. Sardala Koyu ve Sarısu Plajı arasında yer alan bu kamp alanı özellikle yaz aylarında tercihleriniz arasında olabilir.

 

5- Yuvacık Barajı Kamp Alanı

Olta balıkçılığı ile ilgileniyorsanız hem balık tutabileceğiniz hem doğanın keyfini çıkarabileceğiniz Yuvacık Barajını tavsiye ederiz. Dinlendirici manzarası ile Kocaeli kamp alanları arasında oldukça beğenilen bu konuma özel araçla ya da Yuvacık servisleri ile ulaşabilirsiniz. Yakınında bulunan restoran, kafe, market gibi işletmelerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.

6- Maşukiye Kamp Alanı

Kocaeli kamp alanları arasında en beğenilen ve önerebileceğimiz yerlerden biri de Maşukiye kamp alanıdır. Kartepe’ye bağlı bu alan kış kampı için de oldukça ideal. Ulaşım ise Kocaeli'den kalkan toplu taşıma araçları ya da özel aracınızla oldukça kolaydır. Bölgede ücretli ya da ücretsiz kamp yeri seçenekleri de bulabilirsiniz.

7- Cebeci Plajı Kamp Alanı

Kampı sahilde geçirmek isteyenler için bir başka seçenek de Cebeci plajıdır. Kocaeli kamp alanları içinde piknik alanları da bulunan bu konumda plaj oyunları ile kampı daha keyifli hale getirebilirsiniz. Temiz ve sığ denizinde yüzerek kamp ve deniz keyfini bir arada deneyimlemenizi tavsiye ederiz. Kamp yakınında temel ihtiyaçlarınızı gidermek için işletmeler bulabilirsiniz. Ulaşım, Cebeci ve Kefken servisleri ile sağlanabilir.

 

Kamp yapmayı seviyorsanız ya da ilk defa yapacaksanız siz de Kocaeli kamp alanları için Patagonya World etkinliklerini tıklayarak inceleyebilirsiniz. Beğendiğiniz etkinlikler ve kamp alanlarında eğlenceli bir deneyim yaşamak için Gise.com’u tercih edebilirsiniz.

Email Bültenine Abone Olun

Gise.COM'un kişisel verilerimi kullanarak, kampanya ve genel duyurular ile ilgili iletişim kurmasına izin veriyorum. (Kaydolmanız durumunda kabul etmiş sayılırsınız.)
Benzer Blog Yazıları Tümünü Göster
Sadece Gişe üyelerine sunulan fırsat ve indirimlerden yararlan.

Aradığınız tüm etkinliklere Gişe’den ulaşın.

Gise.com Nedir? Gise.com kamp, festival, konser, etkinlik, otobüs, uçak bileti gibi farklı kategorilerde tüm etkinlik ve seyahat biletlerinizi alabileceğiniz bir online bilet satış platformudur. Farklı kategorilerdeki tüm biletlere farklı farklı sitelere girmeden tek bir yerden alışveriş kolaylığı tanıyan gise.com, hem organizatör hem de katılımcılar için ortak bir alan açmayı misyon edinmiştir. Kültür, sanat, ortak toplumsal yaşam gibi değerleri önceleyen bir yönetim anlayışıyla, doğru biletin doğru yolcu veya katılımcıda olması için kolay ve kaliteli bir bilet hizmeti sunmayı vizyon edinmiştir. Etkinlik bileti ya da seyahat bileti fark etmeksizin tüm biletler gise.com ’da. Gise.com ‘u sosyal medyada takip etmek için yukarıdaki linkleri kullanabilir ya da @gisecomda kullanıcı adıyla bizi arayabilirsiniz. Her türlü destek talebiniz için bize [email protected] adresinden ya da canlı chat alanından ulaşabilirsiniz.

Copyright @ 2024, tüm hakları saklıdır.