Haberler 578 18 Nisan 2023

Kandıra Gezi Rehberi

Atakan EKMEKÇİ

Kandıra Gezi Rehberi

Kocaeli’nin turistik ilçesi Kandıra; şehrin en küçük ilçesi olmasına karşın özellikle yerli turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. İstanbul’a yakın bir konumda olan ilçe, hem denizi hem de doğayı konuklarına sunması sebebiyle oldukça ilgi çekicidir. Doğal güzellikleri ve temiz havasının yanında birçok tarihi yapıya da ev sahipliği yapan ilçe, mavi bayraklı plajları ile de deniz turizmi açısından büyük önem taşır. Peki Kandıra nerede, Kandıra’da ne yapılır?

 

1. Kandıra Nerede?

Karadeniz sahilinde yer alan Kandıra; Sakarya ve İstanbul’a da komşu bir ilçedir. Kocaeli yarımadasında bulunan ilçenin Karadeniz kıyısında uzun bir sahili bulunur. Kandıra, İzmit merkeze yaklaşık 50 kilometre mesafededir.

 

2. Kandıra’ya Nasıl Gidilir?

 

İstanbul’a yaklaşık 2.5 saat mesafede bulunan Kandıra’ya daha çok özel araç ile ulaşım tercih edilse de uçak ve otobüs ile de ulaşım oldukça kolay.

 

Özel Araç ile Kandıra’ya Gitmek

Özel araç ile İstanbul’dan Kocaeli üzerinden ya da Sakarya şehir merkezinden şehirler arası ulaşım imkanı bulunur. İki il merkezine de 50 kilometre mesafede yer alan ilçeye ulaşım yaklaşık 1 saat sürer.

Otobüs ile Kandıra’ya Gitmek

Kandıra ilçe merkezine Kocaeli ve Sakarya çevresindeki birçok il ve ilçe merkezinden direkt otobüsler ile ulaşabilirsiniz.

Uçak ile Kandıra’ya Gitmek

En yakın havalimanı olan Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı ilçeye 50 kilometre uzaklıktadır. Kocaeli’ye geldikten sonra ulaşım için ilçe merkezine giden otobüsler ya da minibüsler kullanılabilir. Sabiha Gökçen Havaalanı Kandıra’ya 110 kilometre; İstanbul Havaalanı ise 180 kilometre mesafededir.

Tren ile Kandıra’ya Gitmek

Kandıra ilçe merkezine tren ile ulaşım imkanı bulunmamaktadır. Tren ile en yakın Kocaeli merkeze ulaşım bulunmakta olup, sonrasında diğer imkanlar ile ilçe merkezine ulaşılabilir.

Kandıra’da Ne Yenir?

Kocaeli, lezzetli yemekleri ile de konuklarına güzel bir tatil imkanı sunmaktadır. Çiğceli Kavurma, Umaç Çorbası, Mancar Yemeği bölgenin meşhur lezzetleri arasında bulunur. Meşhur tatlıları ise Höşmerim, Pişmaniye ve Otur Fatma Tatlısı. Kandıra ise özellikle manda sütü ve keçi sütünden yapılan yoğurdu ile meşhur. Sahilde yer alan deniz restoranlarında alabalık tercih edilebilir.

 

Kandıra’da Gezilecek Yerler

İlçe, birçok doğal güzelliğe ve plaja sahip. Kandıra gezi rehberinde bulunması gereken bu doğal güzellikler şöyle sıralanabilir:

 

Kefken Adası

Kefken Adası, ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan küçük bir Karadeniz adası. Cebeci sahilinin karşısında yer alan ada, küçük plajlara ve tarihi kalıntılara da sahip olup birinci derece sit alanı olarak korunmaktadır. Sualtı sporları için de tercih edilen adada bir de deniz feneri mevcut.

Pembe Kayalar

Dikkat çekici bir doğal güzelliğe olan Pembe Kayalar, doğal bir pembe renge sahip. Herhangi bir giriş ücreti bulunmayan Pembe Kayalar’ın en önemli özelliği, suyun içindeyken çok yumuşak olan kumlarının sudan çıkarıldığında sert olması. Deniz, piknik ve kamp imkanı bulunan Pembe Kayalar, oldukça güzel bir gün batımı manzarasına da sahip.

Sardala Koyu

Türkiye’nin Phuket Adası olarak ün salan Sardala Koyu, özellikle gezginler için mağaralar, adacıklar, kanyonlar, yürüyüş yolları ve göllere sahip. Şile - Ağva’ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan koy, özellikle hafta sonu gezileri için tercih edilmektedir.

Seyrek Plajı

Koy görünümüne sahip Seyrek Plajı, dere ile kumsalın kesiştiği bir noktada bulunmaktadır. Mavi bayrak sahibi plaj, etrafının kayalarla çevrili olması sebebiyle durgun bir suya sahip. Yenilenen Seyrek Plajı; temiz suyu, ihtiyaçları karşılayan kumsalı ve kum denizi ile ilçenin en çok tercih edilen plajlarından birisidir.

Kandıra Tatili

 

Kandıra, hem yaz tatilleri hem de hafta sonu gezileri ve kamp alanları açısından birçok imkan sunmaktadır. Siz de Kandıra gezi rehberi ve seyahati için Gise.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Email Bültenine Abone Olun

Gise.COM'un kişisel verilerimi kullanarak, kampanya ve genel duyurular ile ilgili iletişim kurmasına izin veriyorum. (Kaydolmanız durumunda kabul etmiş sayılırsınız.)
Benzer Blog Yazıları Tümünü Göster
Sadece Gişe üyelerine sunulan fırsat ve indirimlerden yararlan.

Aradığınız tüm etkinliklere Gişe’den ulaşın.

Gise.com Nedir? Gise.com kamp, festival, konser, etkinlik, otobüs, uçak bileti gibi farklı kategorilerde tüm etkinlik ve seyahat biletlerinizi alabileceğiniz bir online bilet satış platformudur. Farklı kategorilerdeki tüm biletlere farklı farklı sitelere girmeden tek bir yerden alışveriş kolaylığı tanıyan gise.com, hem organizatör hem de katılımcılar için ortak bir alan açmayı misyon edinmiştir. Kültür, sanat, ortak toplumsal yaşam gibi değerleri önceleyen bir yönetim anlayışıyla, doğru biletin doğru yolcu veya katılımcıda olması için kolay ve kaliteli bir bilet hizmeti sunmayı vizyon edinmiştir. Etkinlik bileti ya da seyahat bileti fark etmeksizin tüm biletler gise.com ’da. Gise.com ‘u sosyal medyada takip etmek için yukarıdaki linkleri kullanabilir ya da @gisecomda kullanıcı adıyla bizi arayabilirsiniz. Her türlü destek talebiniz için bize [email protected] adresinden ya da canlı chat alanından ulaşabilirsiniz.

Copyright @ 2024, tüm hakları saklıdır.