Haberler 759 18 Nisan 2023

İstanbul’a Yakın 5 Kamp Alanı

Atakan EKMEKÇİ

İstanbul’a Yakın 5 Kamp Alanı

Pandeminin etkisiyle giderek yaygınlaşmaya başlayan kamp yapma kültürü açık havada gerçekleştirilen keyifli aktivitelerden biri. Özellikle İstanbul’a yakın yerlerde bulunan kamp alanları, ulaşım kolaylığı ve zaman tasarrufu açısından kuşkusuz pek çoğumuzun favorisi. Doğayla bütünleşmek, iş stresini üzerimizden atmak ve sevdiklerimizle eğlenceli anlar yaşamak istediğimizde İstanbul kamp alanları ideal kaçış noktalarından. Peki, İstanbul çevresinde bulunan en iyi camping alanları ve özellikleri neler? Gelin İstanbul’un çevresinde bulunan gözde kamp rotalarını birlikte keşfedelim.

 

Patagonya World - Kocaeli

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde konumlanan Patagonya World, birçok kamp meraklısının uğrak yerlerinden biri. Seyrek Plajı çevresinde yer alan bu renkli eğlence alanı, 30 dönüm arazi üzerinde bulunur ve yaz sezonunda mini plajıyla size gün boyu özel anlar yaşatır. Meşe ağaçları ile donatılan etkinlik alanında sizi gizli kalmış koylar ve harika bir doğa manzarası bekler. Tüm bunların yanında trekking parkurları, paddle board etkinlikleri, sörf, yelken ve diğer su aktiviteleri de mekanda yapabilecekleriniz arasında. Konaklama için konuklarına farklı alternatifler sunan Patagonya World’de, ister glamping veya lotus çadırda isterseniz de bungalovlarda konaklayabilirsiniz. Dilerseniz etkinlik alanında kendi çadırınız ve karavanınızla da kalabilir ve arkadaşlarınızla unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

 

Salaş Camping - Kırklareli

Kırklareli’nin Kıyıköy kasabasında yer alan Salaş Camping, Karadeniz’e tüm güzelliğiyle hakim olan bir tepe üzerinde yer alır. Önünüzde dere ve yeşilliklerin, arkanızda ise denizin olduğu ve muhteşem manzaralara sahip olan kamp alanı, yaz aylarında kampseverlerin gözde rotalarından. Aile işletmesi olarak hizmet veren camping alanı İstanbul’a 2.5 saat uzaklıkta. Kamp girişinde kurallar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Kadın-erkek arkadaş grupları ve aile şeklinde konaklamaya izin verilen kampta dilerseniz çadır kiralama hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Bölgede yürüyüş turlarına çıkabilir ve Istranca ormanlarının temiz havasını içine çekerek harika vakit geçirebilirsiniz.

, 

Gökçetepe Tabiat Parkı - Edirne

Marmara ve Ege Bölgelerinin kesişimi olan Saros Körfezi’nde yer alan Gökçetepe Tabiat Parkı, İstanbul kamp alanları arasında öne çıkan alternatiflerden. Bakir doğası ile beğeni toplayan camping yerinde çadır ve bungalov tipi konaklamanın yanı sıra karavanla konaklamak isteyenler için de imkanlar mevcut. Alanda ziyaretçiler için elektrik, tuvalet, banyo ve mescit gibi olanaklar var. Tabiat parkında yürüyüş yaparak huzurlu vakit geçirebileceğiniz gibi isterseniz farklı doğa sporları yapabilir ve paintball oynayabilirsiniz. Ayrıca bölgede dalış eğitimi alabileceğiniz ve su sporları deneyebileceğiniz merkezler de mevcut.

 

Polonezköy Tabiat Parkı - Beykoz

İstanbul kamp alanları içerisinde en yakın seçeneklerden biri olan Polonezköy Tabiat Parkı, dört mevsim boyunca ziyaretçi akınına uğrayan yerler arasında. Hafta sonları daha kalabalık olan tabiat parkında günübirlik kullanıma uygun piknik ve kamp alanlarının yanında pansiyon, butik otel ve çadırlı kamp işletmeleri de mevcut. Ortalama 3000 hektarlık bir alana yayılan park, İstanbul’un en büyük tabiat parkıdır. Alan içerisinde birçok tesis, restoran ve işletme bulabilir, ihtiyaçlarınızı buralardan temin edebilirsiniz. Kamp alanında bulunan bisiklet, yürüyüş ve koşu yollarında sevdiklerinizle açık hava sporları yaparak keyifli vakit geçirebilirsiniz.

 

İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı - Kırklareli

İstanbul’a birkaç saat uzaklıktaki İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, Kırklareli’nin Demirköy ilçesindedir. Konaklama için çeşitli çadır ve kamp işletmelerinin yanında bungalov seçeneklerinden de yararlanabilir, hatta dilerseniz lüks glamping alternatiflerini deneyebilirsiniz. İstanbul kamp alanları içinde yer alan milli parkın girişinden itibaren her yerde tabela yönlendirmeleri ile karşılaşabilirsiniz. Parkta pek çok yerel işletme bulabilir, yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Kuş cıvıltıları eşliğinde harikulade zaman geçirebileceğiniz milli parkta huzurlu bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Siz de İstanbul kamp alanları alternatiflerini değerlendirerek şehrin stresinden uzaklaşabilir, ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Gise.com olarak sizleri en iyi organizasyon ve etkinliklerle buluşturuyoruz. İstanbul kamp alanları etkinliklerimiz için hemen gise.com’u ziyaret edebilirsiniz. Avantajlı biletler ve cazip fırsatlar gise.com’da sizlerle!

Email Bültenine Abone Olun

Gise.COM'un kişisel verilerimi kullanarak, kampanya ve genel duyurular ile ilgili iletişim kurmasına izin veriyorum. (Kaydolmanız durumunda kabul etmiş sayılırsınız.)
Benzer Blog Yazıları Tümünü Göster
Sadece Gişe üyelerine sunulan fırsat ve indirimlerden yararlan.

Aradığınız tüm etkinliklere Gişe’den ulaşın.

Gise.com Nedir? Gise.com kamp, festival, konser, etkinlik, otobüs, uçak bileti gibi farklı kategorilerde tüm etkinlik ve seyahat biletlerinizi alabileceğiniz bir online bilet satış platformudur. Farklı kategorilerdeki tüm biletlere farklı farklı sitelere girmeden tek bir yerden alışveriş kolaylığı tanıyan gise.com, hem organizatör hem de katılımcılar için ortak bir alan açmayı misyon edinmiştir. Kültür, sanat, ortak toplumsal yaşam gibi değerleri önceleyen bir yönetim anlayışıyla, doğru biletin doğru yolcu veya katılımcıda olması için kolay ve kaliteli bir bilet hizmeti sunmayı vizyon edinmiştir. Etkinlik bileti ya da seyahat bileti fark etmeksizin tüm biletler gise.com ’da. Gise.com ‘u sosyal medyada takip etmek için yukarıdaki linkleri kullanabilir ya da @gisecomda kullanıcı adıyla bizi arayabilirsiniz. Her türlü destek talebiniz için bize [email protected] adresinden ya da canlı chat alanından ulaşabilirsiniz.

Copyright @ 2024, tüm hakları saklıdır.