Haberler 753 18 Nisan 2023

Festivali ve Karnavalı ile Ünlü 6 Ülke

Atakan EKMEKÇİ

Festivali ve Karnavalı ile Ünlü 6 Ülke

Pek çoğumuzun dünyaca ünlü festivaller hakkında az çok fikri vardır. Her sene dünya çapında sayısız festival ve karnaval gerçekleşir. Bu etkinlikler muhteşem sahne şovları, yetenekli dansçılar ve dillere destan gösterilerle adından söz ettirir. Söz konusu festivallerden bazıları ise hem katılımcı sayısı hem de köklü geçmişi sayesinde düzenlendiği ülke ile adeta özdeşleşmiştir. Peki, festivali ile ünlü ülkeler hangisi? Bu yazımızda ünlü festivaller ve gerçekleştiği ülkeler hakkında detayları inceledik.

 

Amerika

Amerika, global çapta sadece dev markaları ile değil, aynı zamanda dünyaca ünlü festivalleri ile de tanınan bir ülke. Modern yapıları, teknolojik ürünleri ve göz alıcı şehirleriyle her yıl milyonlarca turistin akın ettiği Amerika, sanat ve müzik odaklı festivalleri ile listenin ilk sıralarında. ABD’nin en ünlü festivalleri ise Coachella Müzik Festivali, Burning Man, Comic-Con ve Sundance Film Festivali.

 

İspanya

Çoğumuz için güzel sahilleri ve sıcak iklimi ile öne çıkan İspanya, yurt dışı tatil rotalarımızın başında gelir. Ancak bu ülkeyi diğerlerinden ayıran başka bir özelliği ise tam bir festival cenneti olması. Dünyanın en renkli festivallerine ev sahipliği yapan İspanya’da yerli halk karnaval kültürü ile yaşar ve festivalleri “fiesta” olarak adlandırır. Ülkenin en bilinen karnavallarından bazıları; Domates Festivali, Paskalya, Las Fallas ve San Fermin festivalleridir.

 

Hindistan

Dünyanın en kalabalık ve kozmopolit ülkelerinden biri olan Hindistan, zengin tarihini ve kültürel mozaiğini ünlü festivalleri ile taçlandırır. Her biri oldukça eğlenceli anlara sahne olan karnavallar yıl boyunca pek çok şehirde düzenlenir. Ülkenin en ünlü festivallerinden biri Holi Festivali. Şenlik ateşleri eşliğinde yapılan bu festival her defasında eşsiz bir renk cümbüşüne sahne olur. Ülkenin öne çıkan diğer festivalleri ise Diwali, Dussehra ve Navratri.

 

Çin

Dünyanın en köklü medeniyetleri arasında başı çeken Çin, görkemli Uzak Doğu mirasını birbirinden ilginç karnavallarla gözler önüne serer. Yılın her döneminde yapılan özgün festivalleri ile öne çıkan ülke, geleneksel kültürünü tüm dünyaya bu etkinlikler aracılığı ile tanıtır. Çin’in en meşhur etkinlikleri arasında Fener Festivali, Çingming Festivali, Ay Festivali, Bahar Festivali ve Mavi Ejderha Festivali’ni sayabiliriz.

 

Brezilya

Festival denildiği zaman aklımıza gelen ilk ülkelerden biri tabii ki Brezilya. Kendine özgü dans kültürünü renkli etkinliklerle bir araya getiren Brezilyalılar, eğlence konusunda sınır tanımayan milletlerden. Cesur kıyafetler ve enerjik müzikler eşliğinde karnaval coşkusunu sonuna kadar yaşayan yerli halk, eşine az rastlanan dans gösterileri ile ziyaretçileri kendine hayran bırakır. Ülkenin en bilinen festivali olan Rio Karnavalı, 4 gün süren renkli etkinliklerle kutlanır ve milyonlarca insanı Brezilya’da bir araya getirir. Ülkenin diğer karnavalları ise Haziran Partileri, Bahian Karnavalı, Melezler Günü ve Parintins Folklor Festivali.

 

Almanya

Festival dönemlerinde büyük bir ihtişama sahne olan Almanya, dünyadaki en ünlü festivallerin düzenlendiği ülkelerden bir diğeri. Yılın her döneminde çeşitli etkinliklere sahne olan ülke, renkli eğlence kültürü ile ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatır. Almanya’nın en meşhur karnavalı olan Oktoberfest, her yıl ekim ayında Münih şehrinde düzenlenir ve ilgi çekici gösterilere sahne olur. Ülkenin diğer önemli etkinlikleri; Schützenfest Hannover, Kramermarkt, Münih Opera Festivali, Reeperbahn Festivali ve Berlin Uluslararası Film Festivali’dir.

 

Sizin için festivali ile ünlü ülkeler hakkındaki detayları derledik. Dilerseniz yılın her döneminde coşkulu karnavalları ile öne çıkan bu ülkelere seyahat ederek eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Gise.com olarak dünyaca ünlü festivaller ve etkinliklerle sizleri buluşturuyoruz. Cazip bilet fırsatları Gise.com’da!

Email Bültenine Abone Olun

Gise.COM'un kişisel verilerimi kullanarak, kampanya ve genel duyurular ile ilgili iletişim kurmasına izin veriyorum. (Kaydolmanız durumunda kabul etmiş sayılırsınız.)
Benzer Blog Yazıları Tümünü Göster
Sadece Gişe üyelerine sunulan fırsat ve indirimlerden yararlan.

Aradığınız tüm etkinliklere Gişe’den ulaşın.

Gise.com Nedir? Gise.com kamp, festival, konser, etkinlik, otobüs, uçak bileti gibi farklı kategorilerde tüm etkinlik ve seyahat biletlerinizi alabileceğiniz bir online bilet satış platformudur. Farklı kategorilerdeki tüm biletlere farklı farklı sitelere girmeden tek bir yerden alışveriş kolaylığı tanıyan gise.com, hem organizatör hem de katılımcılar için ortak bir alan açmayı misyon edinmiştir. Kültür, sanat, ortak toplumsal yaşam gibi değerleri önceleyen bir yönetim anlayışıyla, doğru biletin doğru yolcu veya katılımcıda olması için kolay ve kaliteli bir bilet hizmeti sunmayı vizyon edinmiştir. Etkinlik bileti ya da seyahat bileti fark etmeksizin tüm biletler gise.com ’da. Gise.com ‘u sosyal medyada takip etmek için yukarıdaki linkleri kullanabilir ya da @gisecomda kullanıcı adıyla bizi arayabilirsiniz. Her türlü destek talebiniz için bize [email protected] adresinden ya da canlı chat alanından ulaşabilirsiniz.

Copyright @ 2024, tüm hakları saklıdır.