Haberler 428 18 Nisan 2023

2022 Yazında dinlemeye doyamadığımız şarkılar

Atakan EKMEKÇİ

2022 Yazında dinlemeye doyamadığımız şarkılar

Ruhun Gıdası Müzik

Gündelik hayatımızda en yakın dostlarımızı her zaman yanımızda bulamayabiliriz. Sözleriyle, ezgisi ya da temposu ile bir günümüze eşlik edebilecek yegane şey müziktir. Yapılan akademik tabanlı psikolojik araştırmalara göre müziğin gerçekten ruhun gıdası olduğu bilimsel olarak ispatlanmış durumda. Dinlediğimiz müziğe göre dopamin, serotonin ve adrenalin düzeylerimiz değişebiliyor. Belki hafızamızdaki en canlı anıların hep yaz aylarına ait olanlar olması bundandır, kim bilir? 2022 en çok dinlenen şarkılar da neşeli ritimlere sahip olmaları ile dikkat çekiyor.

 

Yazın Eğlenceli Yüzü Neşeli Playlistler

Herkesin güneş kremi kokusu ile özdeşmiş bir şarkısı vardır. Duyunca kızgın kumlardan serin sulara koşturan, dalgaların arasında kuş tüyü gibi süzüldüğünüzü hatırlatan... Yazın en çok dinlenen şarkılar hep neşeli tınılara sahip olan bestelerden oluşur. Güney sahillerinde yankılanan cover parçalar, sahillerin vazgeçilmezi chill out partilerdeki DJ Mix’ler ve daha nicesi… 2022 en çok dinlenen şarkılar ile bu mixlerde yerlerini alarak unutulmaz bir yaz deneyimi edinmemize eşlik ederler.

 

Yaz Aylarını Unutulmaz Kılan Dizeler

“Kuzu Kuzu” deyince istisnasız her yaştan herkesin aklına yaz ayları gelir. Sertab Erener’in “Kumsalda” şarkısı bir zamanlar plajların vazgeçilmeziyken 20 yıl aradan sonra hala dinleyenlerin içinde ılık dalgaların serinliğini hissettiren yaz hitlerinden biridir. Yine geçmiş zamanların en çok izlenen gençlik dizilerinden biri olan “Kavak Yelleri”nin soundtrack’i olan “Ne Güzel Güldün” dizinin yaz aylarının başında yayına girmesinden olsa gerek, yine yaz kokan şarkılar arasında tınısını hala canlı tutan hitlerden. 2022 en çok dinlenen şarkılar arasında da yeni çıkan parçalar ve dizi müzikleri hala yerini buluyor.

 

3.1. 2022 Global Yaz Hitleri

Müzik platformları sayesinde artık global müzik listelerine ulaşmak çok kolay. Yeni çıkan parçalara güncel olarak ulaşmak ve yaz akşamlarını şenlendirecek playlistler yapmak mümkün. Spotify verilerine göre 2022 en çok dinlenen şarkılar arasında Dua Lipa ve David Guetta zirveyi paylaşıyor. Dua Lipa Levitating ile, David Guetta ise I’m Good parçası ile bu yaz zirveyi zorluyor. Burna Boy ve Ed Sheeran’ın ortak çalışması For My Hand ise üçüncü sırada zirveye eşlik ediyor.

 

3.2. 2022 Türkiye Yaz Hitleri

Yaz ayları avuçlarımızdan kayıp giderken 2022 en çok dinlenen şarkılar ile playlistlerimizi şenlendirmek tüm sene yazın yüksek enerjisini kulaklarımıza taşıyabilir. Bu sene Spotify 2022 Top 100 Türkiye listesinde birinciliği elektronik pop müzik türü alırken arkasından rap takip ediyor. Köfn listenin başından bizlere “Bir Tek Ben Anlarım” derken, Güneş “Suçlarımdan Biri” ile bizi sıcak yaz gecelerine davet ediyor. Çakal “İmdat” ile sıcaklardan olsa gerek üçüncü sıradan bizi serin dalgalara çağırıyor.

 

Serotonin Dostu Yaz Hitleri

 

Evrensel müzik anlayışının hızla yayılmaya devam ettiği zamanlarda her dilden müzik artık yaz aylarının hitleri arasına girebiliyor. Dinlemeye doyamadığımız şarkılar 2022 Top 100 Türkiye listesinde muhakkak ki yerini buluyor. 2022 en çok dinlenen şarkılar hızla yükselen ritimleri ile yaz aylarını unutulmaz kılıyor. Günün modu ne olursa olsun enerjimizi yükseltebilecek ritimlere sahip şarkılar sahillerde ve clublarda tüm yaz yankılanıp zihnimize kazınıyor. Günler aylar nasıl geçerse geçsin ritmi yüksek müziklerle serotonin yüklemesi yapma fırsatımız her zaman var. Mutluluğun müzikle bir ilgisi olmalı dedirtecek, yazın esintilerini taşıyan 2022 en çok dinlenen şarkılar listesi arasından seçtiğimiz şarkılarla kendimize özgü playlistimizi oluşturabiliriz. Muhteşem müziklerin yer aldığı etkinliklere göz atmak için Gise.com’u ziyaret etmemiz yeterli!

Email Bültenine Abone Olun

Gise.COM'un kişisel verilerimi kullanarak, kampanya ve genel duyurular ile ilgili iletişim kurmasına izin veriyorum. (Kaydolmanız durumunda kabul etmiş sayılırsınız.)
Benzer Blog Yazıları Tümünü Göster
Sadece Gişe üyelerine sunulan fırsat ve indirimlerden yararlan.

Aradığınız tüm etkinliklere Gişe’den ulaşın.

Gise.com Nedir? Gise.com kamp, festival, konser, etkinlik, otobüs, uçak bileti gibi farklı kategorilerde tüm etkinlik ve seyahat biletlerinizi alabileceğiniz bir online bilet satış platformudur. Farklı kategorilerdeki tüm biletlere farklı farklı sitelere girmeden tek bir yerden alışveriş kolaylığı tanıyan gise.com, hem organizatör hem de katılımcılar için ortak bir alan açmayı misyon edinmiştir. Kültür, sanat, ortak toplumsal yaşam gibi değerleri önceleyen bir yönetim anlayışıyla, doğru biletin doğru yolcu veya katılımcıda olması için kolay ve kaliteli bir bilet hizmeti sunmayı vizyon edinmiştir. Etkinlik bileti ya da seyahat bileti fark etmeksizin tüm biletler gise.com ’da. Gise.com ‘u sosyal medyada takip etmek için yukarıdaki linkleri kullanabilir ya da @gisecomda kullanıcı adıyla bizi arayabilirsiniz. Her türlü destek talebiniz için bize [email protected] adresinden ya da canlı chat alanından ulaşabilirsiniz.

Copyright @ 2024, tüm hakları saklıdır.