Haberler 795 18 Nisan 2023

Konserlerde Fotoğraf ve Video Çekme İpuçları

Atakan EKMEKÇİ

Konserlerde Fotoğraf ve Video Çekme İpuçları

Festival ve konserler hepimiz için en büyük zevklerden biri. Favori müzik grubumuzu canlı bir şekilde konserde izlemek ve sevdiğimiz parçalarda onlara eşlik edip dans etmek pek çoğumuz için unutulmaz deneyimler arasında yer alır. Konserler; sevdiklerimizle bir arada olmak, haftanın stresini üzerimizden atmak ve eşsiz fotoğraf kareleri çekmek için de harika bir fırsattır. Peki, konserde fotoğraf nasıl çekilir, hangi detaylara dikkat edilmeli? Gelin konser fotoğrafı çekme konusunda merak edilen tüm detayları hep birlikte keşfedelim.

 

Konsere Erken Gidelim

Sevdiğimiz grubun konserine erken giderek en iyi fotoğraf karelerini yakalamak için şans elde edebiliriz. Kalabalıklar arasında ve sahneden uzaktayken çok net fotoğraflar çekemeyeceğimizi unutmayalım. Ayrıca uzaktayken sahneye dair pek çok detayı da kaçırabileceğimizi aklımızda bulunduralım. Bu nedenle konsere erken gidip önlerde yer almaya çalışalım ve sahneyi net olarak gördüğümüze emin olalım.

 

Fotoğrafımızı Nerede Kullanacağımıza Göre Çekim Yapalım

Çektiğimiz video veya fotoğrafı nerede kullanacağımıza karar vererek işe başlayabiliriz. İçeriği nerede kullanacağımız çekim modu seçimine direkt etki eder. İçeriği sosyal medyada kullanacaksak post mu yoksa story şeklinde mi paylaşacağımızı belirleyelim. Eğer post atacaksak telefonu yan tutarak çekim yapmalı, story paylaşımı için ise telefonu dik konumda tutmalıyız.

 

Kamera Lensinin Temizliğinden Emin Olalım

Kaliteli video ve fotoğraflar çekmenin önde gelen püf noktalarından biri de lenslerin temiz olmasıdır. Kirli ve buğulu olan lensler ışığı dağıtacağı için görsel kalitesini düşürür, bu da video ve fotoğraflarda ışık süzmelerine neden olur. Lenslerde yer alan kirler aynı zamanda içeriklerde anlamsız lekeler oluşmasına yol açar. Bu sebeple konser öncesinde kamera lenslerini temiz bir bez yardımıyla iyice temizleyelim.

 

Kamerayı En Az Seviyede Hareket Ettirelim

Konserde fotoğraf ve video çekerken kameranın sabit olması son derece önemli. Konser ve festival gibi alanlarda bu durum biraz zor olsa da kendimize alan yaratıp kamerayı olabildiğince titretmemeye çalışalım. Sabit bir kamera açısıyla çekim yapmak içeriğin daha kaliteli ve düzgün görünmesine imkan tanır. Ayrıca bu konuda el tripotlarından da yardım alabiliriz.

 

Işığa Göre Çekim Yapın

Konser fotoğrafı çekme konusunda dikkat etmemiz gereken en önemli nokta, doğru ışık kullanımı. Işığın mümkün olduğunca kameramızın arkasından gelmesine dikkat edelim ve iyi aydınlatılmış bir alanda çekim yapmaya çalışalım. Böylece içeriklerimiz daha iyi görünür. Eğer çekimi fotoğraf makinesi ile yapıyorsak düşük ışık konusunda iyi olan bir model tercih ederek daha kaliteli içerikler elde edebiliriz.

 

Dijital Zoom Özelliğini Minimum Düzeyde Kullanalım

Konserde fotoğraf ve video çekerken dijital zoom özelliğinden en az şekilde yararlanmaya çalışalım. Çünkü dijital zoom özelliği çekim kalitesini önemli oranda düşürür. Çekim sırasında mümkün olduğunca en önlerde yer almaya ve zoom kullanmamaya gayret edelim. Bu sayede daha kaliteli ve net görseller çekme şansı yakalayabiliriz.

 

Geniş Açılı Çekimler Yapalım

Konser fotoğrafı çekme konusunda bir başka konu da geniş açılı fotoğraflar çekmek. Eğer bir müzik grubunun fotoğraflarını çekiyorsak tek bir grup üyesine odaklanmak yerine tüm üyeleri çekmeye ve daha göz alıcı görseller elde etmeye gayret edelim. Konser çekimlerinde sahneyi bütün olarak düşünüp daha iyi kareler yakalayabiliriz.

 

Hayranı olduğumuz sanatçıların konserinde bu ipuçlarını uygulayarak etkileyici video ve fotoğraflar çekebilir, konser fotoğrafı çekme konusundaki kabiliyetimizi herkese gösterebiliriz. Gise.com olarak Türkiye’deki popüler konser, festival ve etkinlik biletlerini sizlere sunuyoruz. En renkli konser ve festivaller için tüm biletler Gise.com’da!

Email Bültenine Abone Olun

Gise.COM'un kişisel verilerimi kullanarak, kampanya ve genel duyurular ile ilgili iletişim kurmasına izin veriyorum. (Kaydolmanız durumunda kabul etmiş sayılırsınız.)
Benzer Blog Yazıları Tümünü Göster
Sadece Gişe üyelerine sunulan fırsat ve indirimlerden yararlan.

Aradığınız tüm etkinliklere Gişe’den ulaşın.

Gise.com Nedir? Gise.com kamp, festival, konser, etkinlik, otobüs, uçak bileti gibi farklı kategorilerde tüm etkinlik ve seyahat biletlerinizi alabileceğiniz bir online bilet satış platformudur. Farklı kategorilerdeki tüm biletlere farklı farklı sitelere girmeden tek bir yerden alışveriş kolaylığı tanıyan gise.com, hem organizatör hem de katılımcılar için ortak bir alan açmayı misyon edinmiştir. Kültür, sanat, ortak toplumsal yaşam gibi değerleri önceleyen bir yönetim anlayışıyla, doğru biletin doğru yolcu veya katılımcıda olması için kolay ve kaliteli bir bilet hizmeti sunmayı vizyon edinmiştir. Etkinlik bileti ya da seyahat bileti fark etmeksizin tüm biletler gise.com ’da. Gise.com ‘u sosyal medyada takip etmek için yukarıdaki linkleri kullanabilir ya da @gisecomda kullanıcı adıyla bizi arayabilirsiniz. Her türlü destek talebiniz için bize [email protected] adresinden ya da canlı chat alanından ulaşabilirsiniz.

Copyright @ 2024, tüm hakları saklıdır.